SMACZNE KULINARIA PIERWSZAKÓW
W klasie Ia w Dniu Zdrowego Jedzenia i Gotowania – 8 listopada odbyły się warsztaty kulinarne z rodzicami. Celem ich było poszerzenie wiedzy dzieci o prawidłowym żywieniu, utrwalenie informacji o roli warzyw, owoców i soków w prawidłowej diecie, jak również ćwiczenie swoich umiejętności kulinarnych w przygotowaniu zdrowego śniadania.
Do wykonania tego zadania dzieci przyniosły niezbędne produkty i przybory. Podczas krojenia składników sałatki, wykonywania zdrowych, kolorowych i apetycznych kanapek oraz koktajli pełnych witamin należycie zachowywały podstawowe zasady higieny i bezpieczeństwa. Różnorodność składników umożliwiła im skomponowanie dań według własnego pomysłu. Poza tym wspólna praca dostarczyła wszystkim wiele radości i przyjemności.
Śniadanie było przepyszne, urozmaicone i niecodzienne. Zrobione wspólnie z rodzicami, smakowało wyjątkowo.
Dziękujemy rodzicom za współpracę
w przeprowadzeniu tego wyjątkowego dnia
Było bardzo smacznie, zdrowo i kolorowo. Zobaczcie sami…