Stołówka szkolna

INFORMACJE NA TEMAT OBIADÓW SZKOLNYCH

 

OPŁATA    ZA    OBIADY:

  • ZA    MIESIĄC PAŹDZIERNIK 2020 - 73,50 zł (płatność  do  10  listopada)
  • ZA   MIESIĄC WRZESIEŃ 2020 -   63,00  zł (płatność  do  10  października)

   

Zapisy dzieci na obiady od 27 sierpnia 2020 r. w godzinach 8.00 - 12.00 u intendenta.

Prosimy składać kartę zgłoszenia (załącznik 1).

Jeśli dziecko korzystało w poprzednim roku z obiadów prosimy do zgłoszenia (zał.1) dołączyć wniosek o zwrot nadpłaty (załącznik 2).

 

 REGULAMIN STOŁÓWKI SZKOLNEJ -----> POBIERZ 

 

Załącznik 1. Karta zgłoszenia ucznia na obiady 

Załącznik 2. Wniosek o zwrot nadpłaty

 

Załącznik 3.   Karta zgłoszenia nauczyciela na obiady

 

 

 NUMER RACHUNKU BANKOWEGO !!!

 Od stycznia 2019 r. płatności dokonujemy na poniższy numer rachunku bankowego:
 83 9226 0005 0024 4651 2000 0010 /Bank Spółdzielczy/
 (w tytule płatności należy wpisać: „płatność za obiady”, imię i nazwisko ucznia, klasę).

 

 Nieobecność dziecka na obiedzie można zgłaszać bezpośrednio lub pod numerem telefonu (25) 759-35-08 wew. 14 lub 13 do godziny 15:00 w dniu poprzedzającym nieobecność.

 Tylko zgłoszona wcześniej nieobecność dziecka będzie uwzględniana przy odpisach przy opłacie za następny miesiąc.

  Intendent pracuje w godz. 700 -1100

 

 

MC900411200

  JADŁOSPIS DLA ODDZIAŁÓW ZEROWYCH

  

30.11.2020 poniedziałek

Śniadanie: kakao, kanapki z masłem i wędliną, sałata, pomidor, herbata owocowa /1,7/

Obiad: zupa krupnik, naleśniki z dżemem, kompot, kiwi /1 ,7,9/

Podwieczorek: kanapka z masłem i ogórek, sałata, herbata owocowa /1,7/

 

01.12.2020 wtorek

Śniadanie: ryż na mleku, kanapki z masłem i wędliną, sałata, papryka, herbata z miodem i cytryną /1,7/

Obiad: zupa pomidorowa z makaronem, kotlet mielony, ziemniaki, buraczki zasmażane, kompot /1,3,7,9/

Podwieczorek: pieczywo mieszane z masłem i rzodkiewką, herbata z miodem i cytryną /1,7/

 

02.12.2020 środa

Śniadanie: kawa na mleku, kanapki z masłem i wędliną, sałata, pomidor, herbata owocowa /1,7/

Obiad: zupa kalafiorowa, kurczak w sosie słodko-kwaśnym, ryż, kompot, jabłko/1,3,7,9/

Podwieczorek: drożdżówka, herbata owocowa /1,3/

 

03.12.2020 czwartek

Śniadanie: zacierki na mleku, kanapki z masłem i jajkiem, sałata, ogórek, herbata z miodem i cytryną /1,7/

Obiad: zupa jarzynowa, gulasz wieprzowy, makaron, surówka z czerwonej kapusty, kompot /1,3,7,9/

Podwieczorek: kanapki z masłem i dżemem, herbata z miodem i cytryną /1,7/

 

04.12.2020 piątek

Śniadanie: pieczywo z masłem i wędliną, sałata, rzodkiewka, herbata /1,7/

Obiad: zupa ogórkowa, makaron z serem, śmietaną i truskawkami, kompot /1,3,4,7,9/

Podwieczorek: ciasto jogurtowe, herbata /1,3,7/

MC900411200 

 

 

 

 Lista 14 alergenów występujących w żywności:

  1. gluten
  2. skorupiaki i produkty pochodne
  3. jaja i produkty pochodne
  4. ryby
  5. orzeszki ziemne, arachidowe i produkty pochodne
  6. soja i produkty sojowe
  7. mleko i produkty pochodne (z laktozą włącznie)
  8. orzechy (pozostałe) i produkty pochodne
  9. seler i produkty pochodne
  10. gorczyca (w tym musztarda)
  11. sezam i produkty pochodne
  12. dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniu powyżej 10mg/l w przeliczeniu na SO2
  13. łubin i produkty pochodne
  14. mięczaki i produkty pochodne

(rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE Nr 1169/2011 z dn. 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.)