Stołówka szkolna

INFORMACJE NA TEMAT OBIADÓW SZKOLNYCH

 

OPŁATA    ZA    OBIADY:

  • za miesiąc LUTY dla klas 1- 3 -> 70 zł (nie dotyczy obiadów na wynos) (płatność do 10 marca)
  • za miesiąc STYCZEŃ dla klas 1-3 -> 35 zł (płatność do 10 lutego)
  • ZA    MIESIĄC PAŹDZIERNIK 2020 - 73,50 zł (płatność  do  10  listopada)
  • ZA   MIESIĄC WRZESIEŃ 2020 -   63,00  zł (płatność  do  10  października)

   

Zapisy dzieci na obiady od 27 sierpnia 2020 r. w godzinach 8.00 - 12.00 u intendenta.

Prosimy składać kartę zgłoszenia (załącznik 1).

Jeśli dziecko korzystało w poprzednim roku z obiadów prosimy do zgłoszenia (zał.1) dołączyć wniosek o zwrot nadpłaty (załącznik 2).

 

 REGULAMIN STOŁÓWKI SZKOLNEJ -----> POBIERZ 

 

Załącznik 1. Karta zgłoszenia ucznia na obiady 

Załącznik 2. Wniosek o zwrot nadpłaty

 

Załącznik 3.   Karta zgłoszenia nauczyciela na obiady

 

 

 NUMER RACHUNKU BANKOWEGO !!!

 Od stycznia 2019 r. płatności dokonujemy na poniższy numer rachunku bankowego:
 83 9226 0005 0024 4651 2000 0010 /Bank Spółdzielczy/
 (w tytule płatności należy wpisać: „płatność za obiady”, imię i nazwisko ucznia, klasę).

 

 Nieobecność dziecka na obiedzie można zgłaszać bezpośrednio lub pod numerem telefonu (25) 759-35-08 wew. 14 lub 13 do godziny 15:00 w dniu poprzedzającym nieobecność.

 Tylko zgłoszona wcześniej nieobecność dziecka będzie uwzględniana przy odpisach przy opłacie za następny miesiąc.

  Intendent pracuje w godz. 700 -1100

 

 MC900411200

 

JADŁOSPIS DLA KLAS 1 -3

 Poniedziałek 01.03.2021

Obiad: rosół, ziemniaki, potrawka z kurczaka, marchewka z groszkiem, kompot (1,3,9)

 

Wtorek 02.03.2021

Obiad: żurek, kasza gryczana, klopsiki w sosie pomidorowym, ogórek kiszony, kompot (1,3,7,9)

 

Środa03.03.2021

Obiad: zupa grochowa, kluski leniwe z masełkiem i bułką tartą, gruszka, kompot(1,3,7,9)

 

Czwartek 04.03.2021

Obiad: zupa brokułowa, ryż, kotlet z piersi drobiowej, surówka z białej kapusty, kompot (1,3,7,9)

 

Piątek 05.03.2021

Obiad: zupa ogórkowa, ziemniaki, ryba pieczona, surówka z kapusty kiszonej, kompot (1,3,4,7,9)

 

 

 

MC900411200

  JADŁOSPIS DLA ODDZIAŁÓW ZEROWYCH

  

Poniedziałek 01.03.2021

Śniadanie: kulki czekoladowe z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, wędliną ,ogórkiem, herbata owocowa (1,7)

Obiad: rosół, ziemniaki, potrawka z kurczaka, marchewka z groszkiem, kompot (1,3,9)

Podwieczorek: bułeczka z miodem, kakao (1,7)

 

Wtorek 02.03.2021

Śniadanie: pieczywo mieszane z masłem, parówki z szynki z ketchupem, herbata z cytryną (1,7)

Obiad: żurek, kasza gryczana, klopsiki w sosie pomidorowym, ogórek kiszony, kompot (1,3,7,9)

Podwieczorek: jogurt owocowy, banan, herbata miętowa (1,7)

 

Środa03.03.2021

Śniadanie: płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane z wędliną i warzywami, herbata z miodem i cytryną (1,7)

Obiad: zupa grochowa, kluski leniwe z masełkiem i bułką tartą, gruszka, kompot(1,3,7,9)

Podwieczorek: placki ziemniaczane, herbata z cytryną(1,3,7)

 

Czwartek 04.03.2021

Śniadanie: płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, wędliną, sałatą i rzodkiewką, herbata z cytryną(1,3,7)

Obiad: zupa brokułowa, ryż, kotlet z piersi drobiowej, surówka z białej kapusty, kompot (1,3,7,9)

Podwieczorek: kanapki z masłem, serem żółtym i pomidorem, herbata owocowa (1,3,7)

 

Piątek 05.03.2021

Śniadanie: kawa na mleku, bułeczka z masłem, pasztetem drobiowym i ogórkiem kiszonym, herbata z cytryną (1,7)

Obiad: zupa ogórkowa, ziemniaki, ryba pieczona, surówka z kapusty kiszonej, kompot (1,3,4,7,9)

Podwieczorek: budyń, mandarynka, herbata owocowa(1,7)

MC900411200 

 

 

 

 Lista 14 alergenów występujących w żywności:

  1. gluten
  2. skorupiaki i produkty pochodne
  3. jaja i produkty pochodne
  4. ryby
  5. orzeszki ziemne, arachidowe i produkty pochodne
  6. soja i produkty sojowe
  7. mleko i produkty pochodne (z laktozą włącznie)
  8. orzechy (pozostałe) i produkty pochodne
  9. seler i produkty pochodne
  10. gorczyca (w tym musztarda)
  11. sezam i produkty pochodne
  12. dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniu powyżej 10mg/l w przeliczeniu na SO2
  13. łubin i produkty pochodne
  14. mięczaki i produkty pochodne

(rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE Nr 1169/2011 z dn. 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.)