Stołówka szkolna

INFORMACJE NA TEMAT OBIADÓW SZKOLNYCH

Drodzy Rodzice uczniów korzystających z obiadów szkolnych

Informujemy, że wszelkie planowane nieobecności na obiadach można zgłosić tylko do 13 grudnia! Po tym czasie odpisy nie będą uwzględniane.


Podaliśmy informację, że opłatność za obiady w miesiącu grudniu wynosi 45 zł, ale w przypadku należnych odpisów zostanie wysłana do Państwa wiadomość indywidualnie w dniach 16 i 17 grudnia z terminem płatności do dnia 27 grudnia.

 

Osoby, które nie otrzymają w/w informacji prosimy o kontakt telefoniczny z księgowością szkoły tj. 25 759 35 08 wew. 13.

Prosimy nie dokonywać do końca roku 2019 wpłat za obiady  za miesiąc styczeń 2020 r.

Księgowość szkoły

OPŁATA    ZA    OBIADY:

  • za miesiąc   GRUDZIEŃ 2019 r-    45  ZŁ
  •  za miesiąc   LISTOPAD 2019 r-  57   ZŁ
  •  za miesiąc   PAŹDZIERNIK 2019 r-  66   ZŁ
  •  za miesiąc    WRZESIEŃ 2019 r -  60   ZŁ 

 

  ZMIANA NUMERU RACHUNKU BANKOWEGO !!!

 Od stycznia 2019 r. płatności dokonujemy na poniższy numer rachunku bankowego:
 83 9226 0005 0024 4651 2000 0010 /Bank Spółdzielczy/
 (w tytule płatności należy wpisać: „płatność za obiady”, imię i nazwisko ucznia, klasę).

 

 Nieobecność dziecka na obiedzie można zgłaszać bezpośrednio lub pod numerem telefonu (25) 759-35-08 wew. 14 lub 13 do godziny 15:00 w dniu poprzedzającym nieobecność.

 Tylko zgłoszona wcześniej nieobecność dziecka będzie uwzględniana przy odpisach przy opłacie za następny miesiąc.

  Intendent pracuje w godz. 700 -1100

 

 REGULAMIN STOŁÓWKI SZKOLNEJ -----> POBIERZ 

 

Załącznik 1. Karta zgłoszenia ucznia na obiady 

 

Załącznik 2.   Karta zgłoszenia nauczyciela na obiady

 

 

 

 JADŁOSPIS DLA SZKOŁY

 

MC900411200

02.12.2019-poniedziałek

Obiad: Zupa pieczarkowa, makaron z serem, śmietaną, truskawkami, kompot/ 1,3,7,9/

03.12.2019-wtorek

Obiad: zupa ryżanka, ziemniaki, schab pieczony, buraczki zasmażane, kompot/1,9/, owoc

04.12.2019-środa

Obiad: zupa zacierkowa, ziemniaki, kotlet mielony, surówka z włoskiej kapusty, kompot /1,3,9/

05.12.2019-czwartek

Obiad: zupa ogórkowa, ziemniaki, kotlet z piersi drobiowej, marchew kostka, kompot /1,3,7,9/, owoc

06.12.2019-piątek

Obiad: zupa pomidorowa z makaronem, ziemniaki, kotlet z ryby, surówka z kiszonej kapusty, kompot /1,3,4,7,9/

09.12. 2019-poniedziałek

Obiad : zupa neapolitańska, ziemniaki, udzik drobiowy, mizeria, kompot, owoc /1,3,7,9/

10.12.2019-wtorek

Obiad: barszcz biały z kiełbasą, gulasz drobiowy, kasza gryczana, ogórek kiszony, kompot /1,3,7,9/

11.12.2019-środa

Obiad: zupa szczawiowa z jajkiem, klops w sosie pomidorowym, kasza jęczmienna, surówka z kapusty włoskiej, kompot, owoc/1,3,7,9/

12.12.2019-czwartek

Obiad: zupa grochowa z kiełbasą, ziemniaki, kotlet schabowy, surówka z kapusty czerwonej, kompot /1,3,9/

13.12.2019-piątek

Obiad: Zupa krupnik, ryba smażona, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot, owoc /1,3,4,9/

 

MC900411200

  JADŁOSPIS DLA ODZIAŁÓW ZEROWYCH

 

02.12.2019-poniedziałek

Śniadanie: Kanapki z polędwicą, pomidorem, herbata z cytryną /1,3,/

Obiad: Zupa pieczarkowa, makaron z serem, śmietaną, truskawkami, kompot/ 1,3,7,9/

Podwieczorek: chałka z masłem , mleko, owoc /1,3,7/

 

03.12.2019-wtorek

Śniadanie: kanapki z szynką drobiową, ogórkiem, płatki kukurydziane na mleku, herbata /1,3,7,/

Obiad: zupa ryżanka, ziemniaki, schab pieczony, buraczki zasmażane, kompot/1,9/, owoc

Podwieczorek: bułka z nutellą, mleko /1,3,7/

 

04.12.2019-środa

Śniadanie: kanapki z jajkiem i sałatą, herbata /1,3,7/

Obiad: zupa zacierkowa, ziemniaki, kotlet mielony, surówka z włoskiej kapusty, kompot /1,3,9/

Podwieczorek: drożdżówka, mleko, owoc /1,3,7/

 

05.12.2019-czwartek

Śniadanie: kanapki z serem białym, dżemem, herbata /1,3,7/

Obiad: zupa ogórkowa, ziemniaki, kotlet z piersi drobiowej, marchew kostka, kompot /1,3,7,9/, owoc

Podwieczorek: baton, kisiel, owoc /1,7/

 

06.12.2019-piątek

Śniadanie: kanapki z serem żółtym, pomidorem, kakao /1,3,7/

Obiad: zupa pomidorowa z makaronem, ziemniaki, kotlet z ryby, surówka z kiszonej kapusty, kompot /1,3,4,7,9/

Podwieczorek: jogurt, banan /7/

 

09.12. 2019-poniedziałek

Śniadanie : kanapki z kiełbasą szynkową, papryką, kakao /1,3,7/

Obiad : zupa neapolitańska, ziemniaki, udzik drobiowy, mizeria, kompot, owoc /1,3,7,9/

Podwieczorek: kanapki z pastą jajeczną, szczypiorem, herbata /1,3/

 

10.12.2019-wtorek

Śniadanie: płatki kukurydziane na mleku, kanapki z kiełbasą żywiecką drobiową, warzywami, herbata z cytryną /1,3,7/

Obiad: barszcz biały z kiełbasą, gulasz drobiowy, kasza gryczana, ogórek kiszony, kompot /1,3,7,9/

Podwieczorek: kanapki z tuńczykiem, szczypiorem, herbata /1,3,4/

 

11.12.2019-środa

Śniadanie: płatki owsiane na mleku, parówki z szynki, keczup, pieczywo, herbata z cytryną /1,3,7/

Obiad: zupa szczawiowa z jajkiem, klops w sosie pomidorowym, kasza jęczmienna, surówka z kapusty włoskiej, kompot, owoc/1,3,7,9/

Podwieczorek: ciasto drożdżowe, kawa, owoc /1,3,7/

 

12.12.2019-czwartek

Śniadanie: kanapki z serem białym, dżemem, herbata z cytryną /1,3,7/

Obiad: zupa grochowa z kiełbasą, ziemniaki, kotlet schabowy, surówka z kapusty czerwonej, kompot /1,3,9/

Podwieczorek: baton, soczek, owoc

 

13.12.2019-piątek

Śniadanie: kanapki z serem żółtym, papryką, kakao /1,3,7/

Obiad: Zupa krupnik, ryba smażona, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot, owoc /1,3,4,9/

Podwieczorek: jogurt, gruszka/7/

MC900411200 

 

 

 

 Lista 14 alergenów występujących w żywności:

  1. gluten
  2. skorupiaki i produkty pochodne
  3. jaja i produkty pochodne
  4. ryby
  5. orzeszki ziemne, arachidowe i produkty pochodne
  6. soja i produkty sojowe
  7. mleko i produkty pochodne (z laktozą włącznie)
  8. orzechy (pozostałe) i produkty pochodne
  9. seler i produkty pochodne
  10. gorczyca (w tym musztarda)
  11. sezam i produkty pochodne
  12. dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniu powyżej 10mg/l w przeliczeniu na SO2
  13. łubin i produkty pochodne
  14. mięczaki i produkty pochodne

(rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE Nr 1169/2011 z dn. 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.)