Stołówka szkolna
INFORMACJE NA TEMAT OBIADÓW SZKOLNYCH
OPŁATA ZA OBIADY:
- za miesiąc LUTY dla klas 1- 3 -> 70 zł (nie dotyczy obiadów na wynos) (płatność do 10 marca)
- za miesiąc STYCZEŃ dla klas 1-3 -> 35 zł (płatność do 10 lutego)
- ZA MIESIĄC PAŹDZIERNIK 2020 - 73,50 zł (płatność do 10 listopada)
- ZA MIESIĄC WRZESIEŃ 2020 - 63,00 zł (płatność do 10 października)
Zapisy dzieci na obiady od 27 sierpnia 2020 r. w godzinach 8.00 - 12.00 u intendenta.
Prosimy składać kartę zgłoszenia (załącznik 1).
Jeśli dziecko korzystało w poprzednim roku z obiadów prosimy do zgłoszenia (zał.1) dołączyć wniosek o zwrot nadpłaty (załącznik 2).
REGULAMIN STOŁÓWKI SZKOLNEJ -----> POBIERZ
Załącznik 1. Karta zgłoszenia ucznia na obiady Załącznik 2. Wniosek o zwrot nadpłaty
|
NUMER RACHUNKU BANKOWEGO !!!
Od stycznia 2019 r. płatności dokonujemy na poniższy numer rachunku bankowego:
83 9226 0005 0024 4651 2000 0010 /Bank Spółdzielczy/
(w tytule płatności należy wpisać: „płatność za obiady”, imię i nazwisko ucznia, klasę).
Nieobecność dziecka na obiedzie można zgłaszać bezpośrednio lub pod numerem telefonu (25) 759-35-08 wew. 14 lub 13 do godziny 15:00 w dniu poprzedzającym nieobecność.
Tylko zgłoszona wcześniej nieobecność dziecka będzie uwzględniana przy odpisach przy opłacie za następny miesiąc.
Intendent pracuje w godz. 700 -1100
JADŁOSPIS DLA KLAS 1 -3
Poniedziałek 01.03.2021
Obiad: rosół, ziemniaki, potrawka z kurczaka, marchewka z groszkiem, kompot (1,3,9)
Wtorek 02.03.2021
Obiad: żurek, kasza gryczana, klopsiki w sosie pomidorowym, ogórek kiszony, kompot (1,3,7,9)
Środa03.03.2021
Obiad: zupa grochowa, kluski leniwe z masełkiem i bułką tartą, gruszka, kompot(1,3,7,9)
Czwartek 04.03.2021
Obiad: zupa brokułowa, ryż, kotlet z piersi drobiowej, surówka z białej kapusty, kompot (1,3,7,9)
Piątek 05.03.2021
Obiad: zupa ogórkowa, ziemniaki, ryba pieczona, surówka z kapusty kiszonej, kompot (1,3,4,7,9)
JADŁOSPIS DLA ODDZIAŁÓW ZEROWYCH
Poniedziałek 01.03.2021
Śniadanie: kulki czekoladowe z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, wędliną ,ogórkiem, herbata owocowa (1,7)
Obiad: rosół, ziemniaki, potrawka z kurczaka, marchewka z groszkiem, kompot (1,3,9)
Podwieczorek: bułeczka z miodem, kakao (1,7)
Wtorek 02.03.2021
Śniadanie: pieczywo mieszane z masłem, parówki z szynki z ketchupem, herbata z cytryną (1,7)
Obiad: żurek, kasza gryczana, klopsiki w sosie pomidorowym, ogórek kiszony, kompot (1,3,7,9)
Podwieczorek: jogurt owocowy, banan, herbata miętowa (1,7)
Środa03.03.2021
Śniadanie: płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane z wędliną i warzywami, herbata z miodem i cytryną (1,7)
Obiad: zupa grochowa, kluski leniwe z masełkiem i bułką tartą, gruszka, kompot(1,3,7,9)
Podwieczorek: placki ziemniaczane, herbata z cytryną(1,3,7)
Czwartek 04.03.2021
Śniadanie: płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, wędliną, sałatą i rzodkiewką, herbata z cytryną(1,3,7)
Obiad: zupa brokułowa, ryż, kotlet z piersi drobiowej, surówka z białej kapusty, kompot (1,3,7,9)
Podwieczorek: kanapki z masłem, serem żółtym i pomidorem, herbata owocowa (1,3,7)
Piątek 05.03.2021
Śniadanie: kawa na mleku, bułeczka z masłem, pasztetem drobiowym i ogórkiem kiszonym, herbata z cytryną (1,7)
Obiad: zupa ogórkowa, ziemniaki, ryba pieczona, surówka z kapusty kiszonej, kompot (1,3,4,7,9)
Podwieczorek: budyń, mandarynka, herbata owocowa(1,7)
Lista 14 alergenów występujących w żywności:
- gluten
- skorupiaki i produkty pochodne
- jaja i produkty pochodne
- ryby
- orzeszki ziemne, arachidowe i produkty pochodne
- soja i produkty sojowe
- mleko i produkty pochodne (z laktozą włącznie)
- orzechy (pozostałe) i produkty pochodne
- seler i produkty pochodne
- gorczyca (w tym musztarda)
- sezam i produkty pochodne
- dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniu powyżej 10mg/l w przeliczeniu na SO2
- łubin i produkty pochodne
- mięczaki i produkty pochodne
(rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE Nr 1169/2011 z dn. 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.)