Stołówka szkolna

INFORMACJE NA TEMAT OBIADÓW SZKOLNYCH

 

OPŁATA    ZA    OBIADY   ZA    MIESIĄC WRZESIEŃ 2020 -   63,00   (płatność  do  10  października)

   

Zapisy dzieci na obiady od 27 sierpnia 2020 r. w godzinach 8.00 - 12.00 u intendenta.

Prosimy składać kartę zgłoszenia (załącznik 1).

Jeśli dziecko korzystało w poprzednim roku z obiadów prosimy do zgłoszenia (zał.1) dołączyć wniosek o zwrot nadpłaty (załącznik 2).

 

 REGULAMIN STOŁÓWKI SZKOLNEJ -----> POBIERZ 

 

Załącznik 1. Karta zgłoszenia ucznia na obiady 

Załącznik 2. Wniosek o zwrot nadpłaty

 

Załącznik 3.   Karta zgłoszenia nauczyciela na obiady

 

 

 NUMER RACHUNKU BANKOWEGO !!!

 Od stycznia 2019 r. płatności dokonujemy na poniższy numer rachunku bankowego:
 83 9226 0005 0024 4651 2000 0010 /Bank Spółdzielczy/
 (w tytule płatności należy wpisać: „płatność za obiady”, imię i nazwisko ucznia, klasę).

 

 Nieobecność dziecka na obiedzie można zgłaszać bezpośrednio lub pod numerem telefonu (25) 759-35-08 wew. 14 lub 13 do godziny 15:00 w dniu poprzedzającym nieobecność.

 Tylko zgłoszona wcześniej nieobecność dziecka będzie uwzględniana przy odpisach przy opłacie za następny miesiąc.

  Intendent pracuje w godz. 700 -1100

 

 

 

MC900411200

 

28.09.2020 poniedziałek

Obiad: zupa ryżanka, pierogi z mięsem i okrasą, surówka z marchwi i jabłek, kompot /1,7,9/

 

29.09.2020 wtorek

Obiad: zupa krupnik, kotlet mielony, ziemniaki, buraczki zasmażane, kompot /1,3,9/

 

30.09.2020 środa

Obiad: zupa ogórkowa, kurczak w sosie słodko-kwaśnym, ryż, kompot /1,7,9/

 

01.10.2020 czwartek

Obiad: zupa barszcz ukraiński, polędwiczki wieprzowe w sosie, kasza jęczmienna, surówka z pora, marchwi i jabłek z majonezem, kompot/1,3,7,9,10/

 

02.10.2020 piątek

Obiad: zupa pomidorowa z ryżem, dorsz panierowany, ziemniaki, surówka z kwaszonej kapusty, kompot /1,3,4,7,9/

 

 

 

 

MC900411200

  JADŁOSPIS DLA ODDZIAŁÓW ZEROWYCH

 

28.09.2020 poniedziałek

Śniadanie: kakao, pieczywo mieszane z masłem i wędliną, sałata, pomidor, herbata z cytryną /1,7/

 Obiad: zupa ryżanka, pierogi z mięsem i okrasą, surówka z marchwi i jabłek, kompot /1,7,9/

 Podwieczorek: ciasto jogurtowe, herbata z cytryną /1,7/

   

29.09.2020 wtorek

 Śniadanie: kasza manna na mleku, pieczywo mieszane z masłem i jajkiem, sałata, ogórek, herbata owocowa /1,3,7/

 Obiad: zupa krupnik, kotlet mielony, ziemniaki, buraczki zasmażane, kompot /1,3,9/

 Podwieczorek: pieczywo mieszane z masłem i serem żółtym, sałata, papryka, herbata owocowa /1,7/

 

30.09.2020 środa

Śniadanie: pieczywo mieszane z masłem i pastą z tuńczyka, herbata z cytryną /1,3,4,7/

 Obiad: zupa ogórkowa, kurczak w sosie słodko-kwaśnym, ryż, kompot /1,7,9/

 Podwieczorek: budyń, gruszka, herbata z cytryną /1,7/

  

01.10.2020 czwartek

 Śniadanie: zacierki na mleku, pieczywo mieszane z masłem i wędliną, rzodkiewka, herbata /1,3,7/

 Obiad: zupa barszcz ukraiński, polędwiczki wieprzowe w sosie, kasza jęczmienna, surówka z pora, marchwi i jabłek z majonezem, kompot/1,3,7,9,10/

 Podwieczorek: pieczywo mieszane z masłem i dżemem, herbata /1,7/

  

02.10.2020 piątek

 Śniadanie: kakao, pieczywo mieszane z masłem i wędliną, pomidor, herbata owocowa /1,7/

Obiad: zupa pomidorowa z ryżem, dorsz panierowany, ziemniaki, surówka z kwaszonej kapusty, kompot /1,3,4,7,9/

 Podwieczorek: kisiel, ciasteczka owsiane, herbata owocowa /1,3/

 

  

MC900411200 

 

 

 

 Lista 14 alergenów występujących w żywności:

  1. gluten
  2. skorupiaki i produkty pochodne
  3. jaja i produkty pochodne
  4. ryby
  5. orzeszki ziemne, arachidowe i produkty pochodne
  6. soja i produkty sojowe
  7. mleko i produkty pochodne (z laktozą włącznie)
  8. orzechy (pozostałe) i produkty pochodne
  9. seler i produkty pochodne
  10. gorczyca (w tym musztarda)
  11. sezam i produkty pochodne
  12. dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniu powyżej 10mg/l w przeliczeniu na SO2
  13. łubin i produkty pochodne
  14. mięczaki i produkty pochodne

(rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE Nr 1169/2011 z dn. 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.)