Stołówka szkolna

INFORMACJE NA TEMAT OBIADÓW SZKOLNYCH

Drodzy Rodzice uczniów korzystających z obiadów szkolnych

Informujemy, że wszelkie planowane nieobecności na obiadach można zgłosić tylko do 13 grudnia! Po tym czasie odpisy nie będą uwzględniane.


Podaliśmy informację, że opłatność za obiady w miesiącu grudniu wynosi 45 zł, ale w przypadku należnych odpisów zostanie wysłana do Państwa wiadomość indywidualnie w dniach 16 i 17 grudnia z terminem płatności do dnia 27 grudnia.

 

Osoby, które nie otrzymają w/w informacji prosimy o kontakt telefoniczny z księgowością szkoły tj. 25 759 35 08 wew. 13.

Prosimy nie dokonywać do końca roku 2019 wpłat za obiady  za miesiąc styczeń 2020 r.

Księgowość szkoły

OPŁATA    ZA    OBIADY:

  • za miesiąc STYCZEŃ 2020 r. - 66,50 zł
  • za miesiąc   GRUDZIEŃ 2019 r-    45 zł
  •  za miesiąc   LISTOPAD 2019 r-  57 zł
  •  za miesiąc   PAŹDZIERNIK 2019 r-  66 zł
  •  za miesiąc    WRZESIEŃ 2019 r -  60 zł 

 

  ZMIANA NUMERU RACHUNKU BANKOWEGO !!!

 Od stycznia 2019 r. płatności dokonujemy na poniższy numer rachunku bankowego:
 83 9226 0005 0024 4651 2000 0010 /Bank Spółdzielczy/
 (w tytule płatności należy wpisać: „płatność za obiady”, imię i nazwisko ucznia, klasę).

 

 Nieobecność dziecka na obiedzie można zgłaszać bezpośrednio lub pod numerem telefonu (25) 759-35-08 wew. 14 lub 13 do godziny 15:00 w dniu poprzedzającym nieobecność.

 Tylko zgłoszona wcześniej nieobecność dziecka będzie uwzględniana przy odpisach przy opłacie za następny miesiąc.

  Intendent pracuje w godz. 700 -1100

 

 REGULAMIN STOŁÓWKI SZKOLNEJ -----> POBIERZ 

 

Załącznik 1. Karta zgłoszenia ucznia na obiady 

 

Załącznik 2.   Karta zgłoszenia nauczyciela na obiady

 

 

 

 JADŁOSPIS DLA SZKOŁY

 

MC900411200

13.01.2020 PONIEDZIAŁEK

Obiad: zupa ogórkowa, pierogi z serem, śmietaną, kompot, owoc /1,3,7,9/

 

14.01.2020 WTOREK

Obiad: zupa szczawiowa z jajkiem, spaghetti, kompot, owoc /1,3,7,9/

 

15.01.2020 ŚRODA

Obiad: barszcz biały, ziemniaki, sznycel z indyka, buraczki na zimno, kompot /1,3,7,9/

 

16.01.2020 CZWARTEK

Obiad: zupa kalafiorowa, ziemniaki, kotlet schabowy, surówka z czerwonej kapusty, kompot, owoc /1,3,7,9/

 

17.01.2020 PIĄTEK

Obiad: zupa fasolowa, ziemniaki, paluszki rybne, surówka z kiszonej kapusty, kompot /1,4,9/

 

 

MC900411200 

MC900411200

  JADŁOSPIS DLA ODZIAŁÓW ZEROWYCH

 

13.01.2020 PONIEDZIAŁEK

Śniadanie: kanapki z kiełbasą żywiecką, warzywami, herbata z cytryną /1,3,/

Obiad: zupa ogórkowa, pierogi z serem, śmietaną, kompot, owoc /1,3,7,9/

Podwieczorek: bułka drożdżowa, mleko, owoc /1,3,7/

 

14.01.2020 WTOREK

Śniadanie: płatki na mleku, kanapki z polędwicą sopocką, warzywami, herbata /1,3,7/

Obiad: zupa szczawiowa z jajkiem, spaghetti, kompot, owoc /1,3,7,9/

Podwieczorek: kanapki z pastą jajeczną, kakao /1,3,7/

 

15.01.2020 ŚRODA

Śniadanie: kasza manna na mleku, kanapki z pasztetem drobiowym, pomidorem, herbata z cytryną /1,3,7/

Obiad: barszcz biały, ziemniaki, sznycel z indyka, buraczki na zimno, kompot /1,3,7,9/

Podwieczorek: ciasto drożdżowe, kakao, owoc /1,3,7/

 

16.01.2020 CZWARTEK

Śniadanie: kanapki z serem białym, dżemem, herbata /1,3,7/

Obiad: zupa kalafiorowa, ziemniaki, kotlet schabowy, surówka z czerwonej kapusty, kompot, owoc /1,3,7,9/

Podwieczorek: baton 7 zbóż, kawa, owoc /1,3,7/

 

17.01.2020 PIĄTEK

Śniadanie: Kanapki z serem żółtym, pomidorem, kakao /1,3,7/

Obiad: zupa fasolowa, ziemniaki, paluszki rybne, surówka z kiszonej kapusty, kompot /1,4,9/

Podwieczorek: kisiel, ciastka sante, owoc /1,3,7/

MC900411200 

 

 

 

 Lista 14 alergenów występujących w żywności:

  1. gluten
  2. skorupiaki i produkty pochodne
  3. jaja i produkty pochodne
  4. ryby
  5. orzeszki ziemne, arachidowe i produkty pochodne
  6. soja i produkty sojowe
  7. mleko i produkty pochodne (z laktozą włącznie)
  8. orzechy (pozostałe) i produkty pochodne
  9. seler i produkty pochodne
  10. gorczyca (w tym musztarda)
  11. sezam i produkty pochodne
  12. dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniu powyżej 10mg/l w przeliczeniu na SO2
  13. łubin i produkty pochodne
  14. mięczaki i produkty pochodne

(rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE Nr 1169/2011 z dn. 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.)