Stołówka szkolna

INFORMACJE NA TEMAT OBIADÓW SZKOLNYCH

Szanowni Państwo!

Zapisy na obiady na nowy rok szkolny 2018/19 odbywać się będą u Intendenta w dn. 27.08.2018r. - 3.09.2018r.

 Karta zgłoszenia ucznia na obiady -> POBIERZ

 

 

Opłata za posiłki w lutym wynosi: 42,00 zł - dla uczniów oddziałów szkolnych.

 Płatności należy dokonywać z dołu do 10 dnia następnego miesiąca.

 

  ZMIANA NUMERU RACHUNKU BANKOWEGO !!!

 Od stycznia 2019 r. płatności dokonujemy na poniższy numer rachunku bankowego:
 83 9226 0005 0024 4651 2000 0010 /Bank Spółdzielczy/
 (w tytule płatności należy wpisać: „płatność za obiady”, imię i nazwisko ucznia, klasę).

 

 Wszelkie nadpłaty za okres wrzesień - grudzień są do odbioru w gotówce w księgowości szkoły od stycznia 2019r.

 

 Nieobecność dziecka na obiedzie można zgłaszać bezpośrednio lub pod numerem telefonu (25) 759-35-08 wew. 14 lub 13 do godziny 15:30 w dniu poprzedzającym nieobecność.

 

 Tylko zgłoszona wcześniej nieobecność dziecka będzie uwzględniana przy odpisach przy opłacie za następny miesiąc.

 

 Intendent pracuje w godz. 700 -1100


 

 REGULAMIN STOŁÓWKI SZKOLNEJ -----> POBIERZ 

 

Załącznik 1. Karta zgłoszenia ucznia na obiady 

 

Załącznik 2.   Karta zgłoszenia nauczyciela na obiady

 

 

 

 

 JADŁOSPIS

 Uwaga! Śniadania i podwieczorki otrzymują dzieci z dziesięciogodzinnych oddziałów przedszkolnych. 

MC900411200

18.02.2019-poniedziałek

Śniadanie: kanapki z wędlina, warzywami, herbata/1,3/

Obiad: zupa grochowa, ryż z serem, śmietaną, truskawkami, kompot/1,3,7,9/

Podwieczorek: bułka kajzerka z dżemem, kakao, owoc/1,3,7/

 

19.02.2019-wtorek

Śniadanie: płatki kukurydziane na mleku, kanapki z wędliną, warzywami, herbata z cytryną /1,3,7/

Obiad: barszcz biały z kiełbasą, kasza gryczana , gulasz wołowy, surówka z ogórka kiszonego i cebuli, kompot/1,7,9/

Podwieczorek: kanapki z tuńczykiem i jajkiem, szczypiorem, herbata/1,3,7/

 

20.02.2019-środa

Śniadanie: parówki z szynki, keczup, pieczywo, herbata /1,3/

Obiad: zupa pieczarkowa, ryż, udzik drobiowy, warzywa na patelnię, kompot/1,3,7,9/

Podwieczorek: ciasto marchewkowe, owoc /1,3,7/,mleko

 

21.02.2019-czwartek

Śniadanie: kanapki z serem białym, dżemem, kawa /1,3,7/

Obiad: zupa szczawiowa z jajkiem, ziemniaki, bigos, kompot, owoc /1,3,7,9/

Podwieczorek: kanapki z wędliną, warzywami, kawa /1,3,7/

 

22.02.2019-piątek

Śniadanie: kanapki z serem żółtym, warzywami, kakao /1,3,7/

Obiad: krupnik, ziemniaki, dorsz smażony, surówka z kiszonej kapusty, kompot/ 1,3,4,9/

Podwieczorek: jogurt, ciastka, owoc/1,3,7/

MC900411200 

 

 

 

 Lista 14 alergenów występujących w żywności:

  1. gluten
  2. skorupiaki i produkty pochodne
  3. jaja i produkty pochodne
  4. ryby
  5. orzeszki ziemne, arachidowe i produkty pochodne
  6. soja i produkty sojowe
  7. mleko i produkty pochodne (z laktozą włącznie)
  8. orzechy (pozostałe) i produkty pochodne
  9. seler i produkty pochodne
  10. gorczyca (w tym musztarda)
  11. sezam i produkty pochodne
  12. dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniu powyżej 10mg/l w przeliczeniu na SO2
  13. łubin i produkty pochodne
  14. mięczaki i produkty pochodne

(rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE Nr 1169/2011 z dn. 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.)

 



Aby dokonać należytych  formalności należy pobrać ze  strony internetowej szkoły – kartę zgłoszenia na obiady dla dziecka  (patrz niżej). Po wypełnieniu karty należy ją złożyć u intendenta szkoły. 

Rodzice dzieci korzystających z obiadów bezpłatnych proszeni są o przynoszenie  xero decyzji w terminie. Decyzja jest dokumentem zapisu i wydania karty obiadowej.