Stołówka szkolna

INFORMACJE NA TEMAT OBIADÓW SZKOLNYCH

Koszt obiadu w szkole wynosi 6 zł. 
 

OPŁATA    ZA    OBIADY - SZKOŁA:

MARZEC 21 dni * 6 zł razem 126 zł

LUTY 10 dni * 6 zł razem 60 zł

STYCZEŃ 19 DNI * 6 zł razem 114 zł

GRUDZIEŃ 15 DNI * 6 zł razem 90 zł

LISTOPAD 19 DNI * 6 zł razem 114 zł

PAŹDZIERNIK 22 DNI * 6 zł razem 132 zł

WRZESIEŃ 19 DNI * 6 ZŁ razem 114 zł

 

 

Zapisy dzieci na obiady od 26 sierpnia 2024 r. w godzinach 8.00 - 13.30 u intendenta.   

Prosimy składać kartę zgłoszenia (załącznik 1) oraz wniosek o zwrot nadpłaty (załącznik 2).

UWAGA!!! Przyjmowane będą tylko kompletne dokumenty (zał.1 + zał. 2)

 Obiady dla uczniów klas 1-8 będą wydawane od 4 września 2024r.

 

 REGULAMIN STOŁÓWKI SZKOLNEJ -----> POBIERZ 

 

Załącznik 1. Karta zgłoszenia ucznia na obiady 

Załącznik 2. Wniosek o zwrot nadpłaty

 

Załącznik 3.   Karta zgłoszenia nauczyciela na obiady

 

 

 

 NUMER RACHUNKU BANKOWEGO !!!

 Od stycznia 2019 r. płatności dokonujemy na poniższy numer rachunku bankowego:
 83 9226 0005 0024 4651 2000 0010 /Bank Spółdzielczy/
 (w tytule płatności należy wpisać: „płatność za obiady”, imię i nazwisko ucznia, klasę).

 Płatności należy dokonywać z dołu do 10 dnia każdego miesąca.

 

 Nieobecność dziecka na obiedzie można zgłaszać pod numerem telefonu (25) 759-35-08 wew. 14 lub przez dziennik elektroniczny do godziny 8.30.

 

  Intendent pracuje w godz. 7.30-15.30

 

 

JADŁOSPIS /ZERÓWKA/ 

 MC900411200

Poniedziałek 17.03.2025

Śniadanie: ryż na mleku, chleb baltonowski z masłem, kiełbasa szynkowa, ogórek, papryka, herbata (1,3,7)

Obiad: żurek, makaron z serem, śmietaną i truskawkami, kompot, owoc (1,3,7,9)

Podwieczorek: kiełbaska z pieca, bułka paluch, ketchup, herbata (1,3,7)

Wtorek 18.03.2025

Śniadanie: płatki jęczmienne na mleku, pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa szynkowa, ogórek, pomidor, herbata (1,3,7)

Obiad: barszcz czerwony, pyzy z mięsem, surówka czerwonej kapusty, kompot, owoc (1,3,7,9)

Podwieczorek: placuszki bananowe, herbata (1,3,7)

Środa 19.03.2025

Śniadanie: kasza manna na mleku, bułka kajzerka z masłem, jajecznica, pomidor, ogórek, herbata (1,3,7)

Obiad: zupa ryżanka, spaghetti mięsno-warzywne, kompot, owoc (1,3,7,9)

Podwieczorek: wafle ryżowe, owoc (1,3,7)

Czwartek 20.03.2025

Śniadanie: makaron zacierka na mleku, pieczywo mieszane z masłem, żółty ser, ogórek, pomidor, herbata (1,3,7)

Obiad: zupa z soczewicy, kotlet schabowy, ziemniaki, sałata lodowa z sosem winegret, ogórkiem, papryką i pomidorkami koktajlowymi, woda z cytryną, owoc (1,3,7,9) 

Podwieczorek: jogurt pitny, herbatniki(1,3,7)

Piątek 21.03.2025

Śniadanie: płatki kukurydziane na mleku, bułka kajzerka z masłem, twarożek ze szczypiorkiem, pomidor, papryka, herbata (1,3,7)

Obiad: zupa pomidorowa z makaronem, ryba z pieca, ziemniaki, surówka z białej kapusty, kompot, owoc (1,3,7,9)

Podwieczorek: mus owocowy, baton zbożowy (1,3,7)

 

 

JADŁOSPIS -  SZKOŁA 

 

Poniedziałek 17.03.2025

żurek, makaron z serem, śmietaną i truskawkami, kompot, owoc (1,3,7,9)

Wtorek 18.03.2025

barszcz czerwony, pyzy z mięsem, surówka z czerwonej kapusty, kompot, owoc (1,3,7,9)

Środa 19.03.2025

zupa ryżanka, spaghetti mięsno-warzywne, kompot, owoc (1,3,7,9)

Czwartek 20.03.2025

zupa z soczewicy, kotlet schabowy, ziemniaki, sałata lodowa z sosem winegret, ogórkiem, papryką i pomidorkami koktajlowymi, woda z cytryną, owoc (1,3,7,9)

Piątek 21.03.2025

zupa pomidorowa z makaronem, ryba z pieca, ziemniaki, surówka z białej kapusty, kompot, owoc (1,3,4,7,9)

 

 

 

 

MC900411200

* Stołówka zastrzega sobie prawo do zmainy w jadłospisie.

 

  

 Lista 14 alergenów występujących w żywności:

  1. gluten
  2. skorupiaki i produkty pochodne
  3. jaja i produkty pochodne
  4. ryby
  5. orzeszki ziemne, arachidowe i produkty pochodne
  6. soja i produkty sojowe
  7. mleko i produkty pochodne (z laktozą włącznie)
  8. orzechy (pozostałe) i produkty pochodne
  9. seler i produkty pochodne
  10. gorczyca (w tym musztarda)
  11. sezam i produkty pochodne
  12. dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniu powyżej 10mg/l w przeliczeniu na SO2
  13. łubin i produkty pochodne
  14. mięczaki i produkty pochodne

(rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE Nr 1169/2011 z dn. 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.)