Stołówka szkolna
INFORMACJE NA TEMAT OBIADÓW SZKOLNYCH
Koszt obiadu w szkole wynosi 6 zł. |
OPŁATA ZA OBIADY - SZKOŁA:
WRZESIEŃ 18 DNI * 6 ZŁ razem 108 zł
Zapisy dzieci na obiady od 28 sierpnia 2023 r. w godzinach 8.00 - 13.00 u intendenta.
Prosimy składać kartę zgłoszenia (załącznik 1) oraz wniosek o zwrot nadpłaty (załącznik 2).
UWAGA!!! Przyjmowane będą tylko kompletne dokumenty (zał.1 + zał. 2)
REGULAMIN STOŁÓWKI SZKOLNEJ -----> POBIERZ
Załącznik 1. Karta zgłoszenia ucznia na obiady Załącznik 2. Wniosek o zwrot nadpłaty
|
NUMER RACHUNKU BANKOWEGO !!!
Od stycznia 2019 r. płatności dokonujemy na poniższy numer rachunku bankowego:
83 9226 0005 0024 4651 2000 0010 /Bank Spółdzielczy/
(w tytule płatności należy wpisać: „płatność za obiady”, imię i nazwisko ucznia, klasę).
Płatności należy dokonywać z dołu do 10 dnia każdego miesąca.
Nieobecność dziecka na obiedzie można zgłaszać pod numerem telefonu (25) 759-35-08 wew. 14 lub 13 lub przez dziennik elektroniczny do godziny 8.30.
Intendent pracuje w godz. 7.30-13.30
JADŁOSPIS /ZERÓWKA/
Poniedziałek 25.09.2023
Śniadanie: płatki owsiane na mleku, chleb baltonowski z masłem, kiełbasa żywiecka, sałata, ogórek, rzodkiewka, herbata z cytryną ( 1,3,7)
Obiad: zupa pieczarkowa z ziemniakami, kurczak w sosie słodko-kwaśnym, ryż, kompot, owoc (1,3,7,9)
Podwieczorek: wafle ryżowe, sok, owoc (1,3,7
Wtorek 26.09.2023
Śniadanie: makaron zacierka na mleku, pieczywo mieszane z masłem, schab pieczony, sałata, ogórek, papryka, herbata z cytryną (1,3,7)
Obiad: zupa ryżanka, polędwiczka wieprzowa, kasza jęczmienna, surówka z czerwonej kapusty, kompot (1,3,7,9)
Podwieczorek: tost francuski, herbata z cytryną (1,3,7)
Środa 27.09.2023
Śniadanie: bułeczka z masłem, kiełbasa szynkowa, ogórek, pomidor, herbata z cytryną (1,3,7)
Obiad: zupa zacierkowa, sznycel z indyka, ziemniaki, bukiet warzyw, kompot, owoc (1,3,7,9)
Podwieczorek: pączek, kakao (1,3,7)
Czwartek 28.09.2023
Śniadanie: ryż na mleku, chleb baltonowski z masłem, żółty ser, ogórek, papryka, herbata z cytryną
Obiad: zupa kapuśniak, udziec drobiowy, kasza kus kus, surówka z kapusty pekińskiej, kompot (1,3,7,9)
Podwieczorek: chrupki kukurydziane, owoc (1,3,7)
Piątek 29.09.2023
Śniadanie: płatki miodowe na mleku, bułeczka z masłem, jajko na twardo, ogórek, papryka, herbata z cytryną (1,3,7)
Obiad: zupa pejzanka, ryba z pieca, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot (1,3,4,7,9)
Podwieczorek: baton zbożowy, sok owocowy (1,3,7)
JADŁOSPIS - SZKOŁA
Poniedziałek 25.09.2023
zupa pieczarkowa z ziemniakami, kurczaka w sosie słodko-kwaśnym, ryż kompot, owoc (1,3,7,9)
Wtorek 26.09.2023
zupa ryżanka, polędwiczka wieprzowa, kasza jęczmienna, surówka z czerwonej kapusty, kompot (1,3,7,9)
Środa 27.09.2023
zupa zacierkowa, sznycel z indyka, ziemniaki, bukiet warzyw, kompot, owoc (1,3,7,9)
Czwartek 28.09.2023
zupa kapuśniak, udziec drobiowy, kasza kus kus, surówka z kapusty pekińskiej, kompot (1,3,7,9)
Piątek 29.09.2023
zupa pejzanka, ryba z pieca, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot (1,3,4,7,9)
* Stołówka zastrzega sobie prawo do zmainy w jadłospisie.
Lista 14 alergenów występujących w żywności:
- gluten
- skorupiaki i produkty pochodne
- jaja i produkty pochodne
- ryby
- orzeszki ziemne, arachidowe i produkty pochodne
- soja i produkty sojowe
- mleko i produkty pochodne (z laktozą włącznie)
- orzechy (pozostałe) i produkty pochodne
- seler i produkty pochodne
- gorczyca (w tym musztarda)
- sezam i produkty pochodne
- dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniu powyżej 10mg/l w przeliczeniu na SO2
- łubin i produkty pochodne
- mięczaki i produkty pochodne
(rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE Nr 1169/2011 z dn. 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.)