Stołówka szkolna

INFORMACJE NA TEMAT OBIADÓW SZKOLNYCH

Kosz obiadu w szkole wynosi 3,50 zł. Do obiadu na wynos doliczamy cenę opakowania (0,80 zł), czyli koszt jednego obiadu na wynosi = 4,30 zł
 

OPŁATA    ZA    OBIADY:

  • za miesiąc MARZEC dla klas 1- 3 -> 80,50 zł (nie dotyczy obiadów na wynos) (płatność do 10 kwietnia)
  • za miesiąc LUTY dla klas 1- 3 -> 70 zł (nie dotyczy obiadów na wynos) (płatność do 10 marca)
  • za miesiąc STYCZEŃ dla klas 1-3 -> 35 zł (płatność do 10 lutego)
  • ZA    MIESIĄC PAŹDZIERNIK 2020 - 73,50 zł (płatność  do  10  listopada)
  • ZA   MIESIĄC WRZESIEŃ 2020 -   63,00  zł (płatność  do  10  października)

 


Zapisy dzieci na obiady od 27 sierpnia 2020 r. w godzinach 8.00 - 12.00 u intendenta.
   

Prosimy składać kartę zgłoszenia (załącznik 1).

Jeśli dziecko korzystało w poprzednim roku z obiadów prosimy do zgłoszenia (zał.1) dołączyć wniosek o zwrot nadpłaty (załącznik 2).

 

 REGULAMIN STOŁÓWKI SZKOLNEJ -----> POBIERZ 

 

Załącznik 1. Karta zgłoszenia ucznia na obiady 

Załącznik 2. Wniosek o zwrot nadpłaty

 

Załącznik 3.   Karta zgłoszenia nauczyciela na obiady

 

 

 NUMER RACHUNKU BANKOWEGO !!!

 Od stycznia 2019 r. płatności dokonujemy na poniższy numer rachunku bankowego:
 83 9226 0005 0024 4651 2000 0010 /Bank Spółdzielczy/
 (w tytule płatności należy wpisać: „płatność za obiady”, imię i nazwisko ucznia, klasę).

 

 Nieobecność dziecka na obiedzie można zgłaszać bezpośrednio lub pod numerem telefonu (25) 759-35-08 wew. 14 lub 13 do godziny 15:00 w dniu poprzedzającym nieobecność.

 Tylko zgłoszona wcześniej nieobecność dziecka będzie uwzględniana przy odpisach przy opłacie za następny miesiąc.

  Intendent pracuje w godz. 700 -1100

JADŁOSPIS /ZERÓWKA/ 

 MC900411200

Wtorek 04.05.2021

Śniadanie: makaron na mleku, pieczywo mieszane z szynką drobiową, sałata, ogórek, herbata z cytryną(1,3,7)

Obiad: zupa pomidorowa, kotlet mielony, ziemniaki, sałata lodowa z sosem winegret, kompot (1,3,7,9)

Podwieczorek: jogurt, kiwi, herbata owocowa, (1,3,7)

Środa 05.05.2021

Śniadanie: płatki jęczmienne na mleku, chleb baltonowski z masłem, kiełbasa żywiecka, papryka, sałata, herbata z cytryną (1,3,7)

Obiad: kapuśniak, pierogi z serem, jabłko, kompot (1,3,7,9)

Podwieczorek: kiełbaska z pieca, bułka paluch z masłem, ketchup, pomidor, herbata owocowa (1,3,7)

Czwartek 06.05.2021

Śniadanie: bułka ziarnista z masłem, pasztet drobiowy, ogórek, rzodkiewka ,herbata z cytryną (1,3,7)

Obiad: zupa jarzynowa, kurczak w sosie słodko-kwaśnym, ryż, kompot, mandarynka (1,3,7,9)

Podwieczorek: kakao, bułka wrocławska z masłem i miodem, herbata miętowa (1,3,7)

Piątek 07.05.2021

Śniadanie: płatki czekoladowe na mleku, bułeczka z masłem, twarożek ze szczypiorkiem, herbata z cytryną (1,3,7)

Obiad: zupa szczawiowa, ryba pieczona, ziemniaki, surówka kapusty kiszonej, kompot (1,3,4,7,9)

Podwieczorek: kisiel, drożdżówka, herbata owocowa (1,3,7)

 

MC900411200

 

JADŁOSPIS /SZKOŁA - KLASY 1-3 i OBIADY NA WYNOS/

Wtorek 04.05.2021

zupa pomidorowa z makaronem, kotlet mielony, ziemniaki, sałata lodowa w sosie winegret, kompot(1,3,7,9)

 

Środa 05.05.2021

kapuśniak, pierogi z serem, kompot, jabłko(1,3,7,9)

 

Czwartek 06.05.2021

zupa jarzynowa, kurczak w sosie słodko-kwaśnym, ryż, kompot, mandarynka (1,3,7,9)

 

Piątek 07.05.2021

zupa szczawiowa, ryba pieczona, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, kompot (1,3,4,7,9)

 

 

 

MC900411200

  

 Lista 14 alergenów występujących w żywności:

  1. gluten
  2. skorupiaki i produkty pochodne
  3. jaja i produkty pochodne
  4. ryby
  5. orzeszki ziemne, arachidowe i produkty pochodne
  6. soja i produkty sojowe
  7. mleko i produkty pochodne (z laktozą włącznie)
  8. orzechy (pozostałe) i produkty pochodne
  9. seler i produkty pochodne
  10. gorczyca (w tym musztarda)
  11. sezam i produkty pochodne
  12. dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniu powyżej 10mg/l w przeliczeniu na SO2
  13. łubin i produkty pochodne
  14. mięczaki i produkty pochodne

(rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE Nr 1169/2011 z dn. 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.)