Stołówka szkolna

INFORMACJE NA TEMAT OBIADÓW SZKOLNYCH

Kosz obiadu w szkole wynosi 3,50 zł. 
 

OPŁATA    ZA    OBIADY:

 STYCZEŃ - szkoła (15 dni * 3,50 zł) -  52,50 zł, oddziały przedszkolne (19 dni * 7,50 zł) - 142,50 zł

 GRUDZIEŃ - szkoła (13 dni po wprowadzeniu nauczania zdalnego * 3,50 zł) - 45,50 zł, oddziały przedszkolne (21 dni * 7,50 zł) - 157,50 zł

 LISTOPAD - szkoła (19 dni * 3,50 zł) -  66,50 zł, oddziały przedszkolne (19 dni * 7,50 zł) - 142,50 zł

 PAŹDZIERNIK - szkoła (20 dni * 3,50 zł) -  70,00 zł, oddziały przedszkolne (21 dni * 7,50 zł) - 157,50 zł

 WRZESIEŃ (21 dni * 3,50 zł) -  73,50 zł

 

Zapisy dzieci na obiady od 26 sierpnia 2021 r. w godzinach 7.15 - 11.00 u intendenta.   

Prosimy składać kartę zgłoszenia (załącznik 1) oraz wniosek o zwrot nadpłaty (załącznik 2).

UWAGA!!! Przyjmowane będą tylko kompletne dokumenty (zał.1 + zał. 2)

 

 REGULAMIN STOŁÓWKI SZKOLNEJ -----> POBIERZ 

 

Załącznik 1. Karta zgłoszenia ucznia na obiady 

Załącznik 2. Wniosek o zwrot nadpłaty

 

Załącznik 3.   Karta zgłoszenia nauczyciela na obiady

 

 

 

 NUMER RACHUNKU BANKOWEGO !!!

 Od stycznia 2019 r. płatności dokonujemy na poniższy numer rachunku bankowego:
 83 9226 0005 0024 4651 2000 0010 /Bank Spółdzielczy/
 (w tytule płatności należy wpisać: „płatność za obiady”, imię i nazwisko ucznia, klasę).

 

 Nieobecność dziecka na obiedzie można zgłaszać bezpośrednio lub pod numerem telefonu (25) 759-35-08 wew. 14 lub 13 do godziny 15:00 w dniu poprzedzającym nieobecność.

 Tylko zgłoszona wcześniej nieobecność dziecka będzie uwzględniana przy odpisach przy opłacie za następny miesiąc.

  Intendent pracuje w godz. 700 -1100

 

 

JADŁOSPIS /ZERÓWKA/ 

 MC900411200

 

Poniedziałek 17.01.2022

Śniadanie: płatki jęczmienne na mleku, bułka alpejska z masłem, pasztet drobiowy, ogórek kiszony, herbata z cytryną (1,3,7)

Obiad: zupa pieczarkowa z ziemniakami, kotlet schabowy, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, kompot (1,3,7,9)

Podwieczorek: chrupki kukurydziane, owoc, herbata z cytryną

Wtorek 18.01.2022

Śniadanie: płatki czekoladowe na mleku, bułeczka z masłem, twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, herbata z cytryną (1,3,7)

Obiad: żurek, spaghetti, kompot, owoc (1,3,7,9)

Podwieczorek: bułka wrocławska z masłem, ogórek, herbata owocowa (1,3,7)

Środa 19.01.2022

Śniadanie: pieczywo mieszane z masłem, polędwica sopocka, sałata, papryka, ogórek, herbata z cytryną (1,3,7)

Obiad: zupa ogórkowa, kluski leniwe z masłem i bułką tartą, sok owocowy (1,3,7,9)

Podwieczorek: placki ziemniaczane, woda mineralna (1,3,7)

Czwartek 20.01.2022

Śniadanie: kasza manna na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka drobiowa, sałata, pomidor, rzodkiewka, herbata z cytryną (1,3,7)

Obiad: zupa szczawiowa, klops w sosie chrzanowym, kasza jęczmienna, marchewka z jabłkiem, kompot (1,3,7,9)

Podwieczorek: kisiel, owoc (1,3,7)

Piątek 21.01.2022

Śniadanie: makaron zacierka na mleku, bułeczka z masłem, jajko na twardo, sałata, szczypiorek, ogórek, herbata z cytryną (1,3,7)

Obiad: zupa krupnik, paluszki rybne, ziemniaki, surówka z białej kapusty, kompot (1,3,4,7,9)

Podwieczorek: drożdżówka z jabłkiem, herbata z cytryną (1,3,7)

 

 

JADŁOSPIS -  SZKOŁA 

 

Poniedziałek 17.01.2022

zupa pieczarkowa z ziemniakami, kotlet schabowy, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, kompot (1,3,7,9)

 

Wtorek 18.01.2022

żurek, spaghetti, kompot, owoc

 

Środa 19.01.2022

zupa ogórkowa, kluski leniwe z masłem i bułka tartą, sok owocowy (1,3,7,9)

 

Czwartek 20.01.2022

zupa szczawiowa, kasza jęczmienna, klops w sosie chrzanowym, surówka z marchewki i jabłka, kompot (1,3,7,9)

 

Piątek 21.01.2022

zupa krupnik, paluszki rybne, ziemniaki, surówka z białej kapusty (1,3,4,7,9)

 

 

MC900411200

* Stołówka zastrzega sobie prawo do zmainy w jadłospisie.

 

  

 Lista 14 alergenów występujących w żywności:

  1. gluten
  2. skorupiaki i produkty pochodne
  3. jaja i produkty pochodne
  4. ryby
  5. orzeszki ziemne, arachidowe i produkty pochodne
  6. soja i produkty sojowe
  7. mleko i produkty pochodne (z laktozą włącznie)
  8. orzechy (pozostałe) i produkty pochodne
  9. seler i produkty pochodne
  10. gorczyca (w tym musztarda)
  11. sezam i produkty pochodne
  12. dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniu powyżej 10mg/l w przeliczeniu na SO2
  13. łubin i produkty pochodne
  14. mięczaki i produkty pochodne

(rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE Nr 1169/2011 z dn. 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.)