Stołówka szkolna

INFORMACJE NA TEMAT OBIADÓW SZKOLNYCH

Koszt obiadu w szkole wynosi 6 zł. 
 

OPŁATA    ZA    OBIADY - SZKOŁA:

MARZEC 23 dni * 6 zł razem 138 zł

LUTY 10 dni * 6 zł razem 60 zł

STYCZEŃ 21 dni * 6 zł razem 126 zł

GRUDZIEŃ 16 dni * 6zł razem 96 zł

LISTOPAD 20 dni * 6 zł razem 120 zł 

PAŹDZIERNIK 19 dni *6 zł razem 114 zł

WRZESIEŃ 20 dni *6 zł razem 120 zł

 

Zapisy dzieci na obiady od 25 sierpnia 2022 r. w godzinach 8.00 - 13.30 u intendenta.   

Prosimy składać kartę zgłoszenia (załącznik 1) oraz wniosek o zwrot nadpłaty (załącznik 2).

UWAGA!!! Przyjmowane będą tylko kompletne dokumenty (zał.1 + zał. 2)

 

 REGULAMIN STOŁÓWKI SZKOLNEJ -----> POBIERZ 

 

Załącznik 1. Karta zgłoszenia ucznia na obiady 

Załącznik 2. Wniosek o zwrot nadpłaty

 

Załącznik 3.   Karta zgłoszenia nauczyciela na obiady

 

 

 

 NUMER RACHUNKU BANKOWEGO !!!

 Od stycznia 2019 r. płatności dokonujemy na poniższy numer rachunku bankowego:
 83 9226 0005 0024 4651 2000 0010 /Bank Spółdzielczy/
 (w tytule płatności należy wpisać: „płatność za obiady”, imię i nazwisko ucznia, klasę).

 Płatności należy dokonywać z dołu do 10 dnia każdego miesąca.

 

 Nieobecność dziecka na obiedzie można zgłaszać bezpośrednio lub pod numerem telefonu (25) 759-35-08 wew. 14 lub 13 lub przez dziennik elektroniczny do godziny 8.30 w dniu bieżącym.

 

  Intendent pracuje w godz. 7.30-13.30

 

 

JADŁOSPIS /ZERÓWKA/ 

 MC900411200

Poniedziałek 27.03.2023

Śniadanie: płatki owsiane na mleku, bułka ziarnista z masłem, kiełbasa żywiecka, sałata, rzodkiewka, pomidor, herbata z cytryną (1,3,7)

Obiad: zupa gołąbkowa, makaron z serem, śmietaną i truskawkami, kompot, owoc (1,3,7,9)

Podwieczorek: chleb baltonowski, kiełbasa z pieca, warzywa, ketchup (1,3,7)

Wtorek 28.03.2023

Śniadanie: ryż na mleku, chleb baltonowski z masłem, szynka drobiowa, sałata, ogórek, papryka, herbata z cytryną (1,3,7)

Obiad: zupa neapolitańska, schab w sosie własnym, kopytka, buraczki zasmażane, kompot, jogurt (1,3,7,9)

Podwieczorek: ciastka owsiane, owoc (1,3,7)

Środa 29.03.2023

Śniadanie: makaron zacieka na mleku, bułeczka z masłem, pasztet drobiowy, sałata, papryka, pomidor, herbata z cytryną (1,3,7)

Obiad: zupa fasolowa, udziec drobiowy, ryż, sałata lodowa z sosem winegret, sok owocowy (1,3,7,9)

Podwieczorek: pączki mini, herbat owocowa (1,3,7)

Czwartek 30.03.2023

Śniadanie: płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z tuńczyka, pomidor, ogórek, herbata z cytryną (1,3,7)

Obiad: barszcz czerwony, pyzy z mięsem, surówka z kapusty pekińskiej, ogórka i pomidora, kompot, mus owocowy (1,3,7,9)

Podwieczorek: tost francuski, sok owocowy (1,3,7)

Piątek 31.03.2023

Śniadanie: kakao, bułeczka z masłem, żółty ser, rzodkiewka, papryka, herbata z cytryną (1,3,7)

JADŁOSPIS -  SZKOŁA 

 

Poniedziałek 27.03.2023

zupa gołąbkowa, makaron z serem, śmietaną i truskawkami, kompot, owoc (1,3,7,9)

Wtorek 28.03.2023

zupa neapolitańska, schab w sosie własnym, kopytka, buraczki zasmażane, kompot, jogurt (1,3,7,9)

Środa 29.03.2023

zupa fasolowa, udziec drobiowy, ryż, sałata lodowa z sosem winegret, kompot, sok, owoc (1,3,7,9)

Czwartek 30.03.2023

barszcz czerwony, pyzy z mięsem, surówka z kapusty pekińskiej, ogórka i pomidora, kompot, mus owocowy (1,3,7,9)

Piątek 31.03.2023

zupa pomidorowa z makaronem, ryba z pieca, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot, owoc (1,3,4,7,9)

 

MC900411200

* Stołówka zastrzega sobie prawo do zmainy w jadłospisie.

 

  

 Lista 14 alergenów występujących w żywności:

  1. gluten
  2. skorupiaki i produkty pochodne
  3. jaja i produkty pochodne
  4. ryby
  5. orzeszki ziemne, arachidowe i produkty pochodne
  6. soja i produkty sojowe
  7. mleko i produkty pochodne (z laktozą włącznie)
  8. orzechy (pozostałe) i produkty pochodne
  9. seler i produkty pochodne
  10. gorczyca (w tym musztarda)
  11. sezam i produkty pochodne
  12. dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniu powyżej 10mg/l w przeliczeniu na SO2
  13. łubin i produkty pochodne
  14. mięczaki i produkty pochodne

(rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE Nr 1169/2011 z dn. 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.)